Kaša z celozrnnej ryže
s cícerom, mandľami, riasou kombu a opečeným sezamom
INGREDIENCIE |
---|
300 ml dojčenskej vody Zlatíčko |
50g celozrnnej ryže |
7g olúpaných mandlí |
10g cíceru |
3cm riasy kombu |
10g nelúpaného sezamu |
POSTUP
1. Do vody si deň vopred, najlepšie večer, namočíme ryžu, mandle a cícer.
2. Na druhý deň vodu vymeníme a varíme s riasou kombu domäkka cca 1 hodinu na slabom ohni.
3. V panvici nasucho opečieme sezam dozlatista a v mažiari rozdrvíme na prášok. Pridáme k ostatnám surovinám a ešte krátko povaríme.
4. Riasu po uvarení vyberieme, časť vody scedíme podľa potreby a zvyšok rozmixujeme na kašu, následne prepasírujeme cez sitko alebo gazu.
5. Ak treba, zriedime a ochladíme kašičku potrebným množstvom studenej dojčenskej vody Zlatíčko.
TIP
Môžeme dochutiť kvapkou špaldového sladu na priblíženie chute materinského mlieka. V chladničke vydrží až tri dni.