Kaša z celozrnnej ryže

s cícerom, mandľami, riasou kombu a opečeným sezamom

ikonka srdiečka
INGREDIENCIE
300 ml dojčenskej vody Zlatíčko
50g celozrnnej ryže
7g olúpaných mandlí
10g cíceru
3cm riasy kombu
10g nelúpaného sezamu

POSTUP

1. Do vody si deň vopred, najlepšie večer, namočíme ryžu, mandle a cícer.
2. Na druhý deň vodu vymeníme a varíme s riasou kombu domäkka cca 1 hodinu na slabom ohni.
3. V panvici nasucho opečieme sezam dozlatista a v mažiari rozdrvíme na prášok. Pridáme k ostatnám surovinám a ešte krátko povaríme.
4. Riasu po uvarení vyberieme, časť vody scedíme podľa potreby a zvyšok rozmixujeme na kašu, následne prepasírujeme cez sitko alebo gazu.
5. Ak treba, zriedime a ochladíme kašičku potrebným množstvom studenej dojčenskej vody Zlatíčko.

TIP

Môžeme dochutiť kvapkou špaldového sladu na priblíženie chute materinského mlieka. V chladničke vydrží až tri dni.